Mine Hunde

Den første Broholmer kom ind i familien i 1984. 
Han hed Frøy og havde X-registernr. X-52. Han blev 10 år. han blev far til 2 kuld med Edda. Mange af hans afkom fik senere hvalpe.

Gaia var en ikke registreret Broholmerlignende hund med Broholmerblod i årerne.

Vigg mistede jeg desværre alt for tidligt pga en påkørsel da han var godt et år.

Da jeg havde Vigg passede jeg Saga II i en længere periode, hun var en lækker tæve, som desværre  ikke egnede sig til at være alene.

Efter Vigg kom Alf til og hurtigt efter ham også den første Ursa. Alf var en pragtfuld og meget bredbrystet hanhund, som desværre var krypthocid. Ursa havde dårligt hjerte pga at hendes mor havde haft parvovirus, mens hendes hvalpe var små. Hun blev alligevel 7 år. Samtidig med Alf og Ursa havde jeg en periode en dansk Vikingehund. Hendes temperament viste sig ikke at passe til resten af familiens aktivitetsniveau. Hun var en sød og meget intelligent og lærenem hund, men krævede mere aktivering end jeg kunne give hende, så derfor valgte vi at finde et andet hjem til hende. Den nye ejer meldte ret hurtigt ud at hun var hans bedste hund nogensinde.

I 2003 kom Knirke til og med hende ændrede mit hundehold sig. Knirke var sort og hun blev avlsgodkendt. Hun var den første sorte Broholmer, som deltog på udstillinger og var også den første sorte Broholmer, som blev champion. Knirke var en stor personlighed, hvilket satte sit præg på hendes hvalpe.

I 2005 fik Knirke sit første kuld. Herfra beholdt jeg i første omgang to tæver. Gule Gaia og sorte Amma. En god ven forelskede sig i Amma og fik lov til at købe hende. Da Gaia var ca 1½ år begyndte hun at protestere over Knirkes enevælde. Knirke fik sit andet kuld i 2007 og da jeg pludselig stod og manglede en hvalp til en hvalpekøber besluttede Gaia at HUN gerne ville flytte hjemmefra. Det blev en rigtig god løsning. Knirke fik i alt 3 kuld.

Fra kuldet i 2007 beholdt jeg sorte Brumbas og gyldne Ursa. Brumbas blev den første sorte han Broholmer, som blev dansk champion. Ursa blev verdensvinder på udstillingen i Herning i 2010, men hun nåede aldrig at blive champion fordi jeg valgte at prioritere avlen med hende.

Ursa fik i alt 3 kuld. Det første var kun en enkelt stor hvalp efter inseminering med frostsæd. I andet kuld med Teiz beholdt jeg i første omgang Gullmaya (kaldet Gaya). Således havde jeg en overgang 4 broholmere i mit 80 kvm hus. Gaya blev foræret til mine gode venner, som netop havde mistet en af deres hunde fra Knirkes 3. kuld. Han havde vist sig at have en medfødt sygdom og blev derfor ikke så gammel. En af hvalpene fra dette kuld var Saga, som blev solgt til mine gode venner i Nederlandene. Saga blev senere mor til min Luna.

Efter Ursas 3. og sidste kuld i 2013 valgte jeg at beholde Gamma. Jeg havde håbet at hun skulle overtage avlsrollen efter sin mor, men det skulle ikke være sådan.

I 2016 købte jeg Luna fra vores gode venner i Nederlandene. Luna blev verdensvinder i 2018 i Holland. Hun er blevet avlsgodkendt (mentalbeskrevet, udstillet med excellent, røntgenfotograferet. Herudover er hun hjertescannet og exteriørbedømt). Parringen med Landkildens Tormod bar frugt i efteråret 2019. 

Ginunga blev født 2/11-2019. Hun tegner rigtig godt og er sød og dejlig og meget fræk. Hun er sidenhen blevet avlsgodkendt.

I juni 2020 fik Luna sit andet og sidste kuld med Skjold. Vi valgte at beholde Hyrrokkin. Rokki er blevet avlsgodkendt i 2022

Luna mistede vi alt for tidligt i foråret 2022 pga en fejl ved en operation.

Vi har nu 2 tæver - Ginunga og Rokki (Hyrrokkin) - hjemme og herudover har vi halvpart i Perle.

Del siden

Perle DK18491/2017


Her kommer der mere info om Perle


Og her vil der komme bla sundhedsoplysninger mv.